Топ 5 качества на сватбения фотограф

Александър Конев Напътствия и идеи

5 oсновни качества на сватбения фотограф

No. 5. Способността да прави бързо добри снимки

Очевидно е, нали? Сватбата ви е събитие, което се случва веднъж в живота и трябва да сте сигурни, че фотографът ви може да направи добри снимки. Много хора могат да направят прекрасни снимки, когато те са планирани и всичко е подготвено. Скоростта, с която неочакваните събития на една сватба се случват, биха могли да изненадат някого и ако фотографът ви не е подготвен, може да изпусне ценни моменти.

No. 4. Стил, който ви подхожда

Това е различно от правенето на добри снимки. След създаването на дигиталните камери, фотографите имат много по-голяма свобода за креативност и в зависимост от това как те правят и обработват изображенията, снимките могат да изглеждат традиционно, съвременно, модернистично, винтидж и т.н. Няма правилен или погрешен стил, но вие трябва да изберете стила, който подгожда на вас и ще съхрани вашия спомен за деня, както вие си го представяте, години напред

No. 3. Да се харесате

Ако планирате да наемете фотографи за целия ден, в този случай булката ще прекара с тях повече време, отколкото с младоженеца! Те ще бъдат с вас по време на всички големи моменти, понякога ще бъдете сами с фотографите и смятам, че е важно да ги харесвате и да не се чувствате некомфортно в тяхното присъствие.

No. 2. Чувство за хумор

Ако не за друго, не е лошо поне някой да се засмее на странната реч на кума…

No. 1. Търпение и адаптивност

Нещо може да закъснее – случва се. Времето навън може да се влоши изведнъж – случва се. Независимо колко добре планирате всичко, в деня нещата могат да се променят бързо. В тези моменти първо трябва да се усмихвате, а после имате нужда от фотограф, които е търпелив и разсъждава трезво. Каквото и да се случи, не бихте искали да имате до себе си човек, показващ знаци на досада, раздразнение или нетърпение, тъй като това отношение може бързо да промени вашия ден и спомени за него в не толкова приятни.

Най-лесният начин да се убедите, че вашите фотографи притежават тези каества е да организирате среща с тях преди да ги наемете. Прекарайте малко време с тях, разкажете им за плановете си, разгледайте техни проекти и поискайте препоръки. Така ще увеличите шансовете си да ангажирате фотограф, който ще улови всеки важен елемент от сватбата и ще ви помогне да запазите доброто си настроение.

Автор: Доминик Смит